Bijna iedereen vindt ze lekker: cherrtomaatjes. Ze zijn daarnaast ook nog eens super gezond. Daarnaast kun je met cherrytomaatjes eindeloos variëren. En uiteraard groeit deze superfood gewoon op Curaçao! Welkom bij weer een nieuwe editie van Soltuna ‘Groentenfeitjes’. Handige en leuke feitjes over groenten. 

Deze week in Groentenfeitjes de cherrytomaat. Lekker als snack maar ook in talloze gerechten.  Tijd om de feitjes weer op een rijtje te zetten!

Cherrytomaatjes

  • Lycopeen

    De rode kleur van de tomaat wordt gevormd door Lycopeen. Lycopeen is in ieder geval in staat om een vrije radicalen op te ruimen. Bovendien kan Lycopeen in samenwerking met andere voedingsstoffen uw huid beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Een tomaat is uiteraard geen vervanger van zonnebrand, dus wel gewoon blijven insmeren!

  • Vol vitaminen

    Tomaten zitten vol met vitamine C, zink, calcium en ijzer. Allemaal goed voor het lichaam!

  • Calorie-arm

    Tomaten zijn calorie-arm (slechts 21 kilocalorieën per 100g). Ze maken dus niet dik. Ze bestaan namelijk voor ruim 90 procent uit water en zorgen dus ook voor een goede afvoer van afvalstoffen uit het lichaam.

  • Tomatensaus?

    Normaal gesproken gaat het verhitten van groenten ten koste van de vitamines en mineralen. Bij tomaten is dus niet het geval en blijkt er zelfs een toename plaats te vinden van lycopeen. Dit zorgt er dus voor dat tomaten die bewerkt of verhit zijn nog net iets gezonder zijn dan gewone. Dit geldt niet voor tomatenketchup, hieraan is namelijk vaak (veel) suiker toegevoegd.

Please Enter Your Facebook App ID. Required for FB Comments. Click here for FB Comments Settings page